Nagy találkozás

Rengeteg elmaradásom van! De a padlólap lent van, polcok a helyükre kerültek, majd nyáron folytatódik a festéssel. Addig meg a kis homeless konyhai cuccokat pakolgatom és az elhalasztott tavaszi nagytakarítást csinálgatom. Csak szépen lassan, hisz úgysem szalad el....

Viszont Random bának mostanában bejöhettem, hiszen Kovaxka Think Green készletét is megnyertem  és OsDesign boltjában is vásárolhattam 5$-ért, mert én nyertem a 2. heti játékán. Ja, és Laurie Ann Sweet on you készletét meg a DST-n nyertem.
Ezen kívül Bettie meghívott a csapatába és május hónapban mleCard-nál vendégeskedem.
Pfffüüühhhh.... Szóval így szép az élet.... :)

Krissz arra kért meséljünk a Húsvétunkról. Túl sok mesélnivalóm a konyha evakuálásán kívül nincsen.
Hacsaaaaakneeem...
Véégre...!
És eljött a várva várt pillanat!
Találkoztunk és ismerkedtünk!
Amire már hónapok óta vártunk!
Amit oldalba foglaltam így cc. 1 hét távlatából.
Amihez Rucola - Think Green-jét használtam.
Mi mást is, hiszen Pertine KVMB-ként maga is zöld szívű. Ugye Timi?
Template: Cindy Schneider - ScrapSnap3
Gyere máskor is!!

SWEETDIGI - Heure turquoise

Már két napja dolgozok ezen az oldalon a burkolás közepette. Nem azért, hogy olyan szép legyen, hanem, hogy egyáltalán készen legyen... egy mester sincs, aki megbízható lenne, nem hiába odázgattam én ezeket a munkálatokat, tartottam tőle nagyon - ezt a következtetést vontam le. Egyik sem külömb a másiknál, és mindegyik fikázza a másikat....:S ... borzasztóak.
Még majdnem meg is lettem ejnye-bejnyézve SweetDigi által, kicsit megcsúsztam az oldalával. Ilyen még nem volt....de azért kész lett.
Template: BusyBee - Easter Baskets freebie
A vers a webről lőve:
What is a Blue Rose?
Blue rose will blossom in the snow,
before I ever let you go,
Blue roses will grow up to the sky,
before I ever make you cry

PhotoCowGirl - Chocolate Kisses MOST MEGNYERHETŐ!

Tegnapi oldalam készlete a Chocolate Kisses  most megnyerhető, ha hagysz egy kommentet
Sorsolás vasárnap!

PhotoCowGirl - Chocolate Kisses: Cher.ish

Május 1-én jelentkeztek tavaly az első baljós jelek. Iszonyúan megijedtem akkor. És szeptemberben kerültem orvos szeme elé. Ha bárkinek, bármilyen bőrproblémája van, ne várjon, ne kérjen időpontot, csak menjen szélsebesen és egyenesen az orvoshoz!
Ezek a képek a tavalyi majálison készültek. Remélem, az idei szebb élményeket fog tartogatni.

DST GSO from Westy26
|Credits|
PhotoCowGirl - Chocolate Kisses
PhotoCowGirl - My Favorite Pages Templates
Kathie Winters - Memories Made WA

GS újabb template kihívása

Ezek a lányok pörögnek, mint Jevgenyij Pljusenko a jégen. Nem is havi 1, hanem havi 2 kihívásuk van sablonból is. Szeretem, így hát vittem a 2.-ra is oldalt. Egy újabb igazi vegyes felvágottat. Gingeres készletekből van már jócskán, így már a dolgom is könnyebb.
A fotót az Abonyi Zoo-ban sikerült összehozni, a tavalyi ovis kirándulás alkalmával. Nagy grimaszkirály ez a zebra, ám amikor fotózni kezdtem volna...pofa=alapállás lett. Egy anyuka-társ segítségével -aki fűvel kecsegtette a csíkost, mire az ilyen és ehhez hasonló pofákat vágott- csak sikerült összehozni e képet.

|Credits|
Photocowgirl - Lil Bit Country
Photocowgirl - Denim Crush
Photocowgirl - Barren Beauty
Photocowgirl - Chocolate Kisses
Photocowgirl - April Grab Bag
PsychoZoe - OOh La La Artsy
HKdesigns - Daily
EllieLash - Everyday Blessing
 
Nagy siker a képem, hiszen a GS-en is nevezték a Hét képe címre (ez már a 3. oldalam), és október vége óta végre a DaisyTrail-en is kiemelt oldal lett. Ennek is nagyon örülök, hisz régebben elég sűrűn zsebre tehettem itt a kis sárga kupát, ám manapság nem kaptam...:( De az oda feltöltött  képeket nézegetve azt látom, hogy szépen fejlődnek az ottani lányok, egyre szebb képeket gyártanak, ami viszont jóóó! Sokszor csak ilyen-olyan össze-vissza oldalakat láttam, ám kinőtték magukat ebből.

CSD - Star Song Studio ~ Cherry Kisses + CEWE 100

Kicsit elfelejtettem hírt adni arról, hogy múlt héten volt a CEWE 100. kihívása, amit Krissz vezényel le mindig. Terelget, tanítgat minket és csepegteti a reményt, hogy egyszer talán mi is kiaknázzuk a PS lehetőségeit.
Jómagam a 49. hetinél csatlakoztam, mikor a hagyományos scrap-re leginkább hasonlító oldalt kellett készíteni. Akkori oldalam
Nem is olyan borzasztó, bár az árnyékok elég élesek. De mondjuk azt, hogy közel volt a lámpa, éles volt a megvilágítás ;) Ezt még a DSA-val csináltam, azóta ezt a progit csak a DaisyTrail-re való feltöltésre használom....
Nyernem a CEWE-n pedig először és eleddig utoljára az 52. héten sikerült.
De sebaj, nem a nyeremény, a részvétel a fontos! (már amikor részt veszek)
A 100. kihívásra Krissz ékszerfotóit kellett felhasználni, bááármilyen formában. Ezt úgy oldottam meg, hogy a StarSongStudio ~ Cherry Kisses készletéből megcsináltam a CT munkámat, azt feltöltöttem a galériákba, majd a cseresznyéket lecseréltem az üvegekre és azt a képet meg feltöltöttem a CEWE-re.

PhotoCowGirl - Extreme cluster templates

És így mindenki jól lakott.
Olyannyira gazdálkodnom kell az időmmel, hogy még egy ct-met visszamondtam. A CSD-s és Gingeres csapat nagyon tetszik, SweetDigi készleteivel is meg vagyok elégedve, és a felszabadult időmet meg OKC-kra fordíthatom, ha nem csavargásra.

SWEETDIGI - Paradise of Sweetness - PartyGirl

Csütörtökön átestünk a tűzkeresztségen, részt vettünk az első szülinapi zsúron. Lili kis csoporttársa, Eszter töltötte be az 5. évét, és mivel a 2 évvel idősebb nővére esetében már látott hasonló felhajtást, ő is kiharcolt egyet magának. Jó is az ilyen... :) 4 kislányt hívtak meg a partyba. Vittünk kreatív kifestőt és egy kis csokrot, ami olyan szépre sikerült, hogy szinte sajnáltam odaadni. Gyöngyök, masnik, pillangó, virágok és levelek, mint egy kis menyasszonyi csokor. Vagy mint egy hagyományos scrap :p
Lilit még úton hazafelé a virágvásárlásból le is fotóztam vele, igaz, telefonnal, nagyon meg is látszik rajta, ezeket a képeket használtam SweetDigi új készletének bemutatására.

És íme SweetDigi ~ Paradise of Sweetness készlete, a DMS kínálatában

Felhasználtam még: PhotoCowGirl ~ My Favorite Pages Templates készletét


A vers:
Whitney Albright-I'll Give You A Flower, Mother

I’ll give you a flower, mother
I’ll give you a flower, dear
For life is but a garden
To children of 5 years

I’ll give you a flower, mother
I’ll give you a flower, dear
For to a bride, they’re lovely
Mother, hold your tears

I’ll give you a flower, mother
I’ll give you a flower, dear
I’ll lay it in your sweet hands
For our time has disappeared

I’ll give you a flower, mother
I’ll give you a flower, dear
When I see you there at heaven
When my time’s done here

RIO

Hát nagyon jó volt! Látványilag, történetileg, zeneileg. Szegény Lili megküszködött a szemügével, ő azt fogta, én meg pakoltam a szájába a popcornt. De a végére már ráérzett biztos a fejtartásra, mert nem kellett fognia, viszont az orrnyerge még mindig piros neki. De nagyon élvezte ő is a fílinget, a büfében zsákmányolt Rio-s üdítőspohár azóta is totem nála.


Nyáron fogják játszani a Verdák 2-t, az lesz a következő bulink.

CSD - Star Song Studio ~ Cherry Kisses - Napcsókolta

Megint egy túlexponált kép, tényleg, mintha a naptól lenne ilyen fényes rajta Lili arca. De ehhez a WA-hoz pont jó.
Ezt az oldalt a CSD blindlift kihívására csináltam: 1 háttér, középen egy kép, körülötte szöveg, alulra és felülre pedig ugyanazon clustert kellett tenni, felezve, kilógatva. Tömören ennyi volt a feladat.



Ma lesz a napja, hogy megnézzük a Rio-t a moziban!
Nagyon várom már, Lili kis méretű 3D-s szemüvege már tegnap óta  a táskámba készítve. Addig még meg kéne főzni az ebédet, meg a sonkát, meg egy kis sütit is....
szóval mentem!


Húsvét előtt

Elhavazva - adhatnám alcímnek.
Na, nem a nagytakarítás és a sütés főzés miatt, hanem a mester, aki csinálja a járólapozást, közölte, hogy kedden és szerdán rám ér. Vagyis a kéglire, hogy burkoljon. Így tegnapelőtt selejtezés, tegnap kipakolás I, ma anyagbeszerzés, holnap kipakolás II....és ez egészen keddig. Mert azért kaját, fűszereket, hűtőt és az asztalt még csak nem akarom. Azokat magd kedd este. Jáááj!
Szép húsvétot!
~
Most valami szebbet:
Rainbow Kata újra a bizalmába fogadott és elfogadta jelentkezésemet az OKC-jára. Annyira örültem neki, hisz csodaszép készletet rakott össze My Way címmel.
(És végre nekem is van régies képkeretem és ragacsom is!!!)

2 oldalt készítettem.
Az egyiket Cindy Schneider freebie#4 template-jével

A másikat BusyBee mscraps-idsd_2 templatejével

Nagyon élveztem az oldalkészítést ebből a gyönyörű színösszeállítású készletből, ami
KÖSZÖNÖM KATA!

SWEETDIGI - My Mother

Stéphanie anyák napi készletéhez semmi anyák napi nem jutott eszembe egy idézeten kívül. Így az került az oldalra.
És a template:  PhotoCowGirl Extreme Cluster Templates a GS shopból
~
Ma vittem vissza Lilit ellenőrzésre, de a héten már nem viszem, csak Húsvét után. Kedvenc doktornénink meg nem is volt ott, úgyhogy csütörtökre kértem másik időpontot. Remélem, addigra kiürül a zöldségbányája és át tud küldeni hallásvizsgálatra is...ha már ott vagyunk.
Amúgy fasírtban vagyunk...kemény leszek most, mint a savanyú cukor.
abüdöskölke....

Osli játéka #2 - Smile

Igazság szerint ezt a képet a Ginger liftelős kihívására készítettem, de úgy válogattam az elemeket, hogy Orsi kiszámolós 2. kihívására is megfeleljen. Születési dátumomat sokan tudják, akik az arckönyvben is ismerőseim, ezek alapján nekem ezek szerint kellett pakolnom
És az oldalam

Mikor sikerült ellőnöm ezeket a borzasztóan túlexponált képeket, majdnem ríva fakadtam. Nem is sejtettem, hogy kis korrekcióval milyen jól lehet őket használni scrap oldalakhoz.


|Credits|
Movement: An MS Charity Collab - The Kit (újra és újra☺)
Ellie Lash - Everyday Blessing
Részletesebben:
Papírok:
1-EllieLash - Everyday Blessing pp11
2-EllieLash - Everyday Blessing pp17
Cím:
EllieLash - Everyday Blessing stamp-smile
12 elem:
1-Movement SAD Arrow4
2-Movement BRD element1
3-Movement SAD Greenery3
4-Movement SAD Flower4
5-Movement SAD Flower5
6-Movement UM staple
7-Movement CBR brad
8-Movement SAD Ribbon5
9-Movement SAD Button6
10-EllieLash - Everyday Blessing border3
11-EllieLash - Everyday Blessing stitching
12-EllieLash - Everyday Blessing scallop2

A természetben

Szarvas, Földes, Szolnok határa. Ez a 3 helyszín, ahol a képek készültek.
Lili folyamatosan hajtogatja -látván, hogy süt a nap-, hogy menjünk kirándulni. Tájékoztatólag elárultam neki, hogy neki fújni-szívni-melegíteni kell a legfelsőbb szintjét, így a kiruccról -egyenlőre- szó sem lehet.
Az oldalt a CSD template kihívására készítettem Karen sablonját használva.
Sajnos, a Remember-es WA-t nem tudom kié, valahonnan, valamikor letöltöttem....
És ismét Florju készlete, a Yellow dream

Húsvétra várva

Mint említettem, nem kedvelem vala a Húsvétot, de mivel a Rio című filmet 21-től játszák a mozik, már nagyon várom. Teljesen véletlenül bukkantam az előzetesére, és azonnal bele is szerettem. Szerintem jobban várom, mint Lili. Még soha nem vittem moziba, pláne nem 3D-s filmre. Remélem, szokásától eltérően ezt végig tudja majd ülni...

Ja, és mára csak ennyire futja....reggel telefonált az óvónéni, hogy mióta bevittem Lilit, az csak fekszik egy matracon és a fülét fájlalja. Ezek után visszamentem érte, ellébecoltunk egy laza délelőttöt az SZTK-ban -mert ugye időpont nélkül min. 2 óra várakozás-, majd egyéb ügyintézések, délután 2-re haza is értünk. Gyereknek annyi ereje nem volt, hogy ebédeljen, már aludt is. Azóta persze ő a helyi pörgettyű....hogy beteg lenne, azóta sem veszem észre, de azért fújjuk, szívjuk, melegítjük és lámpázzuk....

A költészet napjára

Már egyszer használtam ezt a verset oldalon, most újra ez van.
És ha legközelebb magyar kedvenc kell, újra Radnótitól a "Két karodban" lesz.
|Credits|
HoneyDesigns - Women in History series
Joyce - Simplicity
CheYang - idsd papers
Iscrap - This moment
Independent Streak Collab

Osli játéka #1 - Smink

Kicsi országunk kicsi dizájnerei feltörtek, mint a talajvíz. Erről szerintem az utolsók közt teszek említést, újdonságként senkire nem hat a hírem (irul-pirul). Oslinak én is drukkoltam és segítettem a szavazataimmal az előre/bejutását, hiszen számomre tetszetős készletei is vannak. Kíváncsian várom a 2hetente felbukkanó minijeit, amiből oldalakat kell varázsolni.
Első játékában egy hűdezöld készletke minden elemét kellett használni és nem többet!
Íme az enyém:
És Orsi alapanyaga:
Köszi a játékot!

Lili mondta -a műveletekről

Kb. 1 hónapja Lili már ott tart, hogy a 10 alatti azonos számokat összeadja. Előveszi a két kis kezét és dolgozik. Ez történik, mikor kicsit nem figyelek oda.....ezt sem tőlem tanulta, mint oly sok mindent, hanem a nagycsoportosoktól. Mikor összevont csoportok vannak és oda teszik be, mindig valami új tudással jön haza. Még jó, hogy nem az egyetemistákhoz rakják - egyenlőre.
Tegnap játék közben azt fejtegette, ha 5 dinóből 3 elmegy legelni, akkor csak 2 marad otthon.
- Jéééé... De ügyes vagy! Már a kivonásnál tartasz?
Erre Lili:
- Igen, én a kivonásnál tartok, a többiek még a bevonásnál.
~
Más...
A Ginger template kihívására újra elővettem a giga-mega Movement: An MS Charity Collab  készletet.
És Lili táncolós-meghajlós képeit.

Oldal - recept alapján

Hozzávalók:
-háttér...na, az nem kell
-sima vagy akár mintás papírok
-fotó
-keret
-Wordart
-masni
És a végeredmény

Linkelt aláírás

Sóvárogva néztem az olyan aláírásokat különböző fórumokon, amiben benne van mindenféle elérhetőség, és azokra külön-külön kattintva el is vitt az adott blogba, galériába, boltba. Halvány segédfényem nem volt, hogy kell az ilyet csinálni? Aztán láttam, hogy a GingerScraps-nél is elkezdtek szaporodni az ilyenek. Az egyik siggynek a tulajától segítséget kértem, mire közölte velem, hogy ez egy márciusi kihívás éppen, van hozzá tutorial is. Megnéztem, és a homlokomra csaptam, mert hogy pofonegyszerű!
Csak az elkészített jpg/png formátumban elkészített aláírást fel kell darabolni, a fórumban a beállításoknál az aláíráshoz berakosgatni a képdarabokat egymás mellé, majd a megfelelőeket a hozzájuk tartozó linkkel ellátni és voilá!
Ilyen az enyém...csak éppen a bloggerben nem lehet közvetlen egymás mellé tenni a képeket :S
Linkedsiggy1Linkedsiggy2Linkedsiggy3Linkedsiggy4Linkedsiggy5Linkedsiggy6Linkedsiggy7
De ITT meg lehet nézni

Ó, azok a csillogó szemek!

Múlt hónapban igen csak hanyagoltam a CSD-s kihívásokat, ha jól összeszámolom, 1-et csináltam meg.
Az áprilisiaknak is most rugaszkodtam neki, nem tudom, jutok-e tovább, mint márciusban?
Először scrapliftKateinoz oldalából:
Nagyon szeretem Florju készleteit, vártam már, hogy megkaparintsak egy sárgát!

Lógjunk együtt....nálam!

Egy szem férfiú scraptársunk, KreatívHit, az a sziporkázó fajta. Blogján a kreativitás számos fajtájával ismerteti meg az olvasóit és most még játékra is invitált minket. Nem is akármilyenre!
Reklámozni kell magunkat, vagyis az oldalunkat. Lassan körvonalazódott bennem a dolog, de pár napja képet is kapott a fejemben a dolog.
Íme a testet öltött önreklámom
Nem akartam nagyobb papírra tenni, így megőrzi az eredeti plakát hatását!
|Credit|
Lilas ~ Child Love mini
KÖSZI A JÁTÉKOT!

PhotoCowGirl - Farmeros készlete

Amit itt hirdettem készletét, hogy meg lehet nyerni, már meg is jelent, és meg is nyerték, sajna nem Toni! Sajnálom, csajszi!
Mikor megkaptam ezt a készletet, előkaptam Lili farmerjait, frizőrt kreáltam neki és uzsgyi a játszótérre....
Na, azért nem így volt ez....vasárnap begyöngyöztem a haját, hétfőn elvittem fariba az oviba, maaaajd, ovi után, délután irány a játszó fényképezővel együtt. Ami a hideglelést hozta rám, mert nem akart bekapcsolni. Eltettem, majd megint elővettem, akkor láttam, hogy az akksik fordítva vannak benne (szőke nő). Beletettem jól, de akkor sem kapcsolt be. Újra be a táskába. Majd pár perc múlva újra elő, hogy elsirassam, és ekkor bekapcsolt. És akkor ezerrel kattogtattam
Szóval elvagyunk.....
A betűk a Grab bag készletéből valók
És a Denim Crush készlet, ami kapható a GingerScraps-nél


SWEETDIGI - Pureté ~ Múlt, jelen, jövő

Vannak kedvenc template készítőim. Ilyen a naaaagy kedvenc Cindy Schneider, Nanie, BusyBee vagy Wendy. És mostantól PhotocowGirl, akinek ugyan CT tagja vagyok, ám egyre több olyan sabloncsomagja kerül a kezembe, aminek tartalmát egytől-egyig fel is használom. Amanda Flower Shop templetes csomagjának harmadik darabját használtam ehhez a szintén virágba borult oldalhoz, amihez a készletet SweetDigi biztosította. 
A Pureté csomag szépséges pasztell színeket tartalmaz, amit SweetDigitől már megszokhattunk.
És Amanda template-jei újra
Ám sajnos egy másik CT tagságomat készülök lemondani :( Muszáj meglépnem ezt, mert egyrészről az egyre inkább ránk törő szabadtéri programok gyarapodása miatt egyre kevesebb időt leszek hajlandó screppel tölteni. És azzal sem vagyok elégedett, amit kiad nekünk, hogy dolgozzunk vele.
Másrészről az így felszabadult idővel a maradék designereimnek több oldalt készíthetek a készleteivel. Nem szeretek összecsapni egy oldalt sem, nem a mennyiséget, hanem a minőséget választom. Nem akarok mindenhol megfelelni, nekem tökéletesen megfelel az 1 oldal/1-2 nap felállás. Persze, mikor itthon voltam, más volt nekem is, de most nem tudok ellenállni Lili olyan gyakori "deje-deje" invitálásának, miközben a mutatóujjával hívogat. Olyankor 36°C-on olvadok.
Szóval lépni kell előre!

Nyerj farmeros készletet!

Pénteken, holnap jelenik meg PhotocowGirl új készlete a Denim crush, ami egyszerűen imádnivaló. Telis-tele van farmerral kapcsolatos elemekkel...csatok, szegecsek, kapcsok, övtartók, zsebek vannak benne pecsétek és WA-ok is, a hátterek természetesen maguk a farmerszövetek és tartalmaz a készlet 4 fantasztikus template-et is. A készlet jó fiúnak s lánynak is.
Hagyj egy kommentet Amanda blogján, ahol már van fent 2 oldal is mutiba, de írhatsz a DST-n is!
Sok sikert!!

Mimi Concept ~ Dream in purple

Íme, itt van Mimi új készlete, ami az előző, csak lilában. Mit mondjak, nem szeretem. Eléggé túl sok a lilából. Amit a képen meghagytam kis zöld oázist, szinte sikít az oldalból. A fotót a Tisza parti sétányon sétálva, a téglakerítésre (azt hiszem, iskoláé) festett graffitisorozat egy példánya. Itt az eredeti:
éééés lilába foglalva
 a sablon szintúgy Mimié (hamarosan)
És a Dream in Purple a DSB boltjában