Fjászkitöjés

Komolyan aggaszt már Lili beszédhibája/i, közben meg imádom is őket. Van olyan szó, amit már kapásból megértek, de van, amit szegényemnek úgy kell körülírni, ha fontos neki, hogy megértsem. Imádom őket, mert tudom, hogy egyszer elmúlnak, és akkor meg majd csak a videók, hangfelvételek fognak maradni róluk. Az S-e már susog, de az R-rel és a CS-vel bajok vannak, de a torlódó mássalhangzók is okoznak galibákat. Meg felcserél betűket....és egyéb furcsaságok.....
Előszeretettel használom az "a francba" kifejezést....Lili szájából ez elég félreérthetően "a fjaszba" formájában bukik ki, így, ha más is van a közelünkben, nem győzöm ismételni - helyesen.
Vagy pl. a piramis neki pinamis, még csak nem is pijamis, a vulkán meg bulkán.
De mikor még az az S sem susogott, és Lili kérdezte valamelyik okosító-kedvenc-rajzfilmje után, hogy "neked van szöjöd?", az Istennek sem értettem, mit érdekli, van-e itthon sör? Pedig csak a szőrre volt kíváncsi.
De ma megyünk és kérünk  beutalót valami komolyabb vizsgálatra, mert az 5. éves státuszon megint nem remekelt a hallásvizsgálaton, össze-vissza mutogatott. Nézzék meg rendesen, lehet, attól van ez a sok beszédhiba is.
Amiket úúúúgy imádok!

5 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Remélem sikerül egy alaposabb kivizsgálás.Amúgy se árt ha több hozzáértő ember véleményét ismered.
Nagyon hangulatos az oldal.

Rita(006) írta...

A vizsgálat valóban nem árt. Nekünk logopédusok réméből, kettőből kettőt sikerült csinálnunk! Szegény logopédus nénink idegeit immáron 5 éve nyúzzák Gyerekeim! Oviban a beszéd hiba miatt, most pedig a diszlexia végett. (Pont valamelyik nap nyugtattam meg, hogy több gyerekünk nincs és nem is lesz!)
Az oldalad pedig FANTASZTIKUS!!!!!!!!!!!!!!

evadraga írta...

Igen, Elinori, addig menj, amíg meg nem oldódik a beszédproblémája!! Most még aranyos, de suliban sok nehézséget okozna már neki!
A logopédusokat meg ne féltsétek! :))))

Az oldalad olyan szinten megvidámított, olyan igazi tavaszi szépség! A papíroktól készvagyok, és a finom kis pakolásodtól is!! A fotó meg csúcs! :))

Era85 írta...

A képed fantasztikus!

A kicsit, pedig vizsgáltasd meg! De ha lehet akkor magánrendelésen! Ott jobban odafigyelnek rá!
Nekem a nagyfiam dadogott a múlt nyáron kb 3 hónapon át. Sokk érte: betört a feje és tornádó is volt, ami vitte a ház tetejét, és beszakadt a szeme előtt a szobája plafonja. Sokat szenvedtem vele, de egy dolgot megtanultam! Sosem szabad kijavítani, mert akkor tudatosítom benne a beszédhibát. Nehéz, de mások előtt sem szabad rá reagálni! Sokan bántottak ezért, és ők is javították, de csak rontottak a helyzeten! Oviba mehetett volna szeptembertől, de nem akarták felvenni, mert a logopédusnak a nagycsoporttal kell foglalkoznia, meg különben is gyesen vagyok a kicsivel, oldjam meg! Semmi segítséget nem kaptam. Ekkor jött az ötlet: alkotunk ezerrel. Ezt szereti! Megnyugtatja. Kialkotott magából mindent: vágott, ragasztott, festett, rajzolt. Bevált!!! Azóta nem dadog!

Remélem nálatok is megoldódik minden!

Toni írta...

Milán uncsitesója Márk 4 évesen: Nem go a pupua (=nem gól, hanem kapufa), ja és énekelte a télapó itt van...: Popó ide tötte, ide tötte popó. Már 6 éves elmúlt, de Milán szebben és választékosan beszél, mint ő, pedig már 1-2 logópédust elfogyasztott. Egyszerre vicces és elkeserítő.
Az oldaladtól leültem! Bitang jó!