Lili mondta -a befőttléről

Cseresznye befőtt készletünk az utolsókat rúgja. A levének a felét kiöntöm egy pohárba Lilinek, így ebéd utáni desszertnek is jó, no meg a cseriszemeket is könnyebb kivadászni. Haspók lányom gondol a jövőjére, és megkérdi, hogy maradt-e még lé. Mutatom neki, hogy igen, van még az üvegben. Nézi-nézi, majd kérdezi:
-Anya,  te ezt varázslattal csináltad, vagy technikával?
-Technikával! -vágtam zsebre az elismerést.
~
És még idáig nem is említettem, hogy Timboptól kaptunk egy szépséges "Timis" szülinapi képeslapot, amit itt is nagyon szépen köszönök!!!!

SWEETDIGI - Moments partagés - Közös pillanatok

Múlt szerdán megejtettük az 5 éves státusz vizsgálatot. Igaz, csak az első felén, a védőnői vizsgálaton vagyunk túl. Vagyis Lili. Volt látás-, hallásvizsgálat, vérnyomás-, súly- és magasságmérés, kérdőív különböző hülye kérdésekkel, rajzoltatás, tornáztatás, meg a fene sem tudja mi még. Még majd a gyerekorvos is ad egy papírt a saját vizsgálata után, amivel majd a suliba kell jelentkezni...2 év múlva. Nem értettem meg az Istennek sem, mi köze az 5. életévnek a sulihoz? De a védőnő felvilágosított, hogy ez a vizsgálat a mérvadó, a szentírás, nem tudni miért. Klassz....
Ezen a napon kaptam meg SweetDigi újabb csodaszép készletét is, a Moments Partagés-t, ami ma jelenik meg a DMS boltjában
És a készlet:

Szerencsés emberek

A szerencséről készítettem oldalt. Van, akinek a lottón, fogadásokon, versenyeken való nyüzsgés emeli fel az adrenalinját, van, aki autóval, motorral dönget és kísérti a sorsát.
Szerencse kell mindezekhez.
És szerencse (és kitartás és pozitivitás és sok-sok idő) kell az egészség visszaszerzéséhez is.
Kylie-nak sikerült.
|Credits|
Independent Streak Collab
VeLomba-A Special Day
ehStudios - Grey Street
HeatherT-Parting
HoneyDesigns - I meowww you
Lóhere > Somewhere Lucky by Wyld Web Designs

Ovis buli

Kata (Rainbow Design) még hó közepén meglepett minket egy template-tel, amit egy weboldal ihletett. Ő ilyeneket is tud...weboldal ihleti meg, aztán készít a jó népnek freebiet, amit ha letöltesz, oldalt készítesz belőle, visszalinkeled akkor még akár nyerhetsz is. Ő is ismeri az ókoriak mondását
"Panem et circenses~Kenyeret és cirkuszt"
A sablon
Az oldalam 
A képek a hétfői ovis bulin készültek. A tortát a Mohakonyhás Tango kocka alapján csináltam, csak kerekre, és feleennyi mennyiségből. Elég is bőven. És ugyanezt meg lehet csinálni kókuszos vagy csokoládés krémmel is....nyammm! Gyorsan készen van amúgy, csak sokáig kell rá várni

Lili mondta -a táplálékláncról

-Anya, te tudod, mi az a tápláléklánc?
-Igen. - vágom rá gyanútlanul.
-Én is. 4 összetevőből áll. A fitoplanktonok megeszik a zooplanktonokat, a zooplanktonok meg a fitoplanktonokat.
...tévedtem...mégsem tudom, mi az a tápláléklánc...

MimiConcept Collab Mary89 - PaquesBooking

Nem szeretem a Húsvétot... mint ahogy a Karácsonytól is kiver a víz. Mindennek alapja a kereszténységnek, mint vallásnak a sötétebb oldalán keresendő. Hogy mennyi minden mocskot rejtenek el a vallással, aztán Isten nevében háborúznak és életeket ontanak. Mindenki keresi a maga igazát és hitét, de ebbéli igyekezetükben miért kell a másikat eltaposni?? És Isten sem old meg semmilyen problémát.... az, hogy embereknek ez segít lelkiekben, hogy hisznek ebben, ám legyen. Csak ne ontsák rám a vallásos maszlagjukat.
Lili sem, én sem vagyunk/leszünk megkeresztelve. A múltkor Jézuskát emlegette. Kérdésemre, hogy ki az, a válasz:
-Hát aki a Mikulás után jön.......végül is.....

Mimi és Mary közös készlete is a Húsvétról szól, megtalálható a DSB-nál
FREE!
Készült stockfotóval és BusyBee-SpringBlooms1 template-jével

Ez a nap a MI napunk!

Ezúton is köszönöm a szülinapi jókívánságokat, komolyan mondom, nem számítottam ennyire.
Azért kellemes csalódás ért.
És nagy meglepetésben volt részem az MScrap részéről is. Én ezt nem is tudtam, hogy ilyen gavallérok! Szülinapomra választhattam egyet a collab kitjei közül. Ami elég nehéz volt, mert mindegyikben van valami, ami miatt az összeset ki tudtam volna választani, de mivel tavasz van, a hangulatom is virágos, így egy szép színes készletet tettem el magamnak, az Independent Streak Collab-ot.
Persze más boltok is küldtek kuponokat, ám azok kisebb készleteket futottak csak ki. Azoknak szintén örültem.
Így most már szinte kötelezőnek tekintem magamra nézve, hogy az MS kihívásait teljesítsem. A soron következő a Receptes, amihez az alábbiakat lehetett használni:
1-1 sima és mintás papír, 2 különböző varrás, 3 virág, 1 pillangó, 1 WA, 1 keret és 1 brush/fröccs
|Credits|
Remélem, lejön az oldalamról, hogy a mai nap nem csak az én születésnapomról szól...sőt... nekem nem az én napom, hanem LILI SZÜLETÉSNAPJA!! 37 év különbséggel ugyanazon a napon születtünk. A mai napig kettős érzések vannak bennem ezzel kapcsolatban. Egyrészt elvette tőlem a saját, külön bejáratú napomat, másrészt viszont sorsszerűnek is tekinthetném.... szóval jó is meg rossz is.
Egyszer majd csak megszokom, elfogadom....
Ez egy friss-ropogós kép, ma reggel készült. És bár olyan, mintha kokót szívna, de gyöngyöt fűz nekem  a Drágám.

Újabb lift - Gudbáj tél

Most a MemoryScrap liftelős kihívására készítettem oldalt. A mókuskás képet egy, még hónapokkal ezelőtt kapott powerpoint bemutatóból mentettem ki. Sejtettem, hogy érdemes lesz ezt a pps-t elmenteni, mert ugyancsak itt, az MS-en egy korábbi mókusos oldalam nagy tetszést aratott. Külhonban mintha nagyobb becsben tartanák ezt a kis állatkát, mint itthon...
Az oldalam
Igazi saláta
|Credits|
iscrap-this moment
cheyang-goodbye winter
MScrap-birthday Bash Collab
HeatherT-Parting
joyce-simplicity
Az eredeti Sue Falstaff munkája:

Kihívásokra

A legyeket csapkodom, kettőt sikerült is egyszerre most. Az After5Designs március havi kihívásához letöltöttem Kay Miller készletét, amit ott kellett használni, és lifteltem mum2gnt's "You are loved" oldalát is, ami a CEWE 96. heti feladata volt.
Újabb technikát tanultam ezzel Krissz segedelmével, a fotóból rajzot...nem is gondoltam, hogy így is lehet.
és az eredeti

Mimi Concept ~ Dream in blue

Na most... hát nem gyönyörű? Szerintem tiszta Csipkerózsi. A szája, mintha cseresznye lenne, az arca barack, a haja répa - tiszta zöldségbolt az én lányom.
Mikor aludni látom, mindig bevillan a 3D-s kép róla a pocakomból és szinte pont így néz ki ott is, és mindig. Akkor nem gondoltam volna, hogy ennyire fog hasonlítani, hogy ennyire visszaadja az UH a valóságot.
Szeretem ezt az oldalamat.
Mondjuk, mikor kicsomagoltam  Mimi Dream in Blue készletét, ezektől a káprázó kék színektől kész voltam.
WendyP designs - Tempa Chromatica part3 készletét használtam

A másik oldalhoz újra Christaly FlowersPower készletét használtam. Konkrétan az elsőt. Szerintem még ő  maga sem ismert rá
Meg fotót a webről

És a csodakék készlete Miminek
Érdekes lesz a következő készlete...ugyanez, csak lilában ;)

Malac a kutya, alias Chincia

Unokanővérem picsijét foglaltam oldalba, ha már ilyen kutyás készletet sikerült zsákmányolnom SnickerdoodleDesigns by Karen-tól.
E jószág több névre hallgat....Ú. m.: Csinci, Csincia, Malac, Kismalac, Kutya. Eredeti nevét, a Chinciát -ha valaki nem emlékezne már rá- valami korai brazil szappanoperában szereplő hölgy után kapta.
Ja, és ő már II. Chincia, I. szegény csúf féget ért.
SnickerdoodleDesigns  Puppy Love készlete a CSD-nél kapható, csakúgy, mint Christaly Cubic Tower template-je, ami alapján raktam
A Piglet betűihez a csomagban található stílust használtam

Ja, és most láttam Karen blogján, hogy a CSD-nél meg blogtrain megy....csu-húúú!!!!


No, mára ennyi

Liebster Blog Award 2.

Szánom-bánom bűnömet, de ezt nyilvánosan még meg sem köszöntem! Nyugodtan rúgjatok fenéken.
Ugyanis Gólya után Tinci és Treza is felruháztak ezzel a díjjal, még februárban. Jól esik minden elismerés, mert nem vagyok a szavak embere, de úgy látszik, rizsa nélkül is tartja valaki valamire a képeimet.
HÁLÁS KÖSZÖNET ezért!
Az általam felrúgandó szabályok a következők:
- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.
No, már most. A múltkor 1 embernek adatm tovább, és most sem 3-nak.
Az egyik Millu. Nagyon ügyes screppernek tartom, aki ráadásul többféle stílussal is elboldogul. Viszont elég kevés önbizalommal bír, áhítja a visszajelzéseket, megerősítéseket. Ezt a célt szolgálja, hogy tőlem is megkapja a díjat.
A következőkben pedig Pertinet, Timbopot és Timcsit szeretném jelölni a díjjal, mert ATC-ben verhetetlenek! Textúrában is nagyokat alkotnak, viszont ne adjon nekik senki lila készletet, mert azt nagyon nem komálják!


WendyP Designs ~ Nightfall Dreams

Szeretek játszani, szeretem, ha Random bácsi rám villantja a fogsorát.
Nem pályázok mindenhol, csak ahol számomra csúcs cuccok lelhetőek fel, hiszen már el vagyok látva bőven alapanyaggal. Vannak designerek, 1-2 magyar is, akiknek bukok a készleteire, akiknek azért jó lenne oldalakat készíteni, náluk jelentkezem is 1-1 OKC-ra.
De vannak etalonnak számító tervezők, akiknek elcsípni 1-1 készletét nagy öröm.
Így történt ez 2 hete és ezen a héten is, WendyP Designs blogján. Hónapok óta nyomon követem, játszok vele, és eddig semmi, most meg 2x is nyakon rakott a szerencse nála.
Előbb a Tempa Chromatica part 3-at , most pedig a Nightfall Dreams Bundle-t nyertem meg készletestől, template-estől, betűstől, mindenestől.
Nem, mintha rá lennék szorulva (szerencsére, és ez maradjon is így!), de ennek a készletnek most nagyon örültem. Gyönyörűek benne a mélyvörös színek!
És a 7th Heaven template kihívására is ebből készítettem oldalt
Diana's Creations sablonjával, amit már nem először, nem másodjára használok fel.
És a nagy készlet

Lili mondta -az EU zászlóról

Sétálunk át a fellobogózott Tisza-hídon. Van nemzetiszínű, van sárga-kék Szolnok, és van az EU.
A nemzetiszínűt ugye kívülről fújja: "Piros, fehér, zöld, ez a magyar föld"
Magyarázom neki, hogy a kék-sárga nem az ország zászlója, hanem csakis Szolnoké.
Erre Lili: -A csillagos meg biztos azt jelenti, hogy valaki meghalt, vagy rosszul van.
-Ezt miből gondolod? -kérdem.
-Mert már láttam rajzfilmben, ha valaki beüti a fejét, vagy megsérül, ott vannak a feje felett a csillagok.....

Esze, mint a borotva....vagy lehet, hogy sokat néz tv-t?

Hosszú hétvége - Címszavakban

Az előző bejegyzésben szavakkal leírtam már a 4 napunkat, összefaoglalva.
Most képekben, 1-1 címmel ellátva.

A készlet, amit újra használtam EMS Arts - This Day
A dátumkártyát és néhány papírt a Elsina blogjából lehet letölteni, ezek nincsennek a csomagban
Template ~ Misty Cato - Photo Pile 1

SWEETDIGI - Herbal sense

Nagyon jól telt a hosszú hétvégénk, konkrétan a 2 utolsó nap még elég mozgalmasan is. Hétfőn ugye a maratoni séta körbe a városon, aminek keretében Lili fenékkel jött le a gátról.
Keddre az ünneplés utánra a Kecskeméti Állatkertet terveztem, de Lili nagyon sántított. Még arra is többször rákérdeztem tőle, hogy a Kossuth térről a Damjanics szoborig tudja-e vállalni a sétát? De vállalta, így mentünk ünnepelni.
A Szigligeti Színház művészei adtak műsort, a téren árultak lufit, kürtős kalácsot aranyárban-grammra, mindenhol zászlók, plakátok. A lovasbemutatóból annyit láttunk csak, míg bevágtattak a térre, utána az emberek ügyesen úgy helyezkedtek, hogy a kicsik ne lássanak semmit.
Be akartuk előzni a tömeget, gondoltam, elindulunk a szoborhoz, míg tart a lovasbemutató. Csakhogy rossz irányba akartuk kikerülni a tömeget, a tribün mögött nem engedtek el senkit...szívás. Így vártunk.
Majd lovak ki, művészek egy hatalmas nemzeti színű zászlóval, diákok egy hatalmas Szolnok zászlóval be a térre. Élükön a Szolnoki Katonazenekarral elindultak a szoborhoz. Mikor elhaladtak előttünk, egy bájos mozdulattal besenderedtünk mögéjük mi is. Mikor is hátranéztem és láttam, hogy még a delegációt is sikerült ezzel a belépővel beelőzni, polgármesterünktől elnézést kértem, majd óvatosan lemaradtunk tőlük.
A szobornál egy fiatal színész elordította a Nemzeti dalt, majd egy csuhás tartott beszédet, utána a polgármester.
Majd Himnusz, amire Lili szépen táncolt J
Láttam rajta, hogy unja, így elindultunk, és meglepetten vettük észre, hogy a feldíszített lovaskocsi meg ott áll az úton. Kis lósimizés után több jelentkező is akadt a kocsikázásra, így Lili világgá ment velük.Persze a fényképezőgépet kattogtattam mind a 2 napon, úgyhogy alapanyag lesz egy ideig az oldalaimhoz.
Ja, és végül a Gyerekorvosi ügyeletet is meglátogattuk, mert csak idegesített ez a sántítás, de a dr-nő nem talált semmi komolyabbat. Csak akkor fájt Lilinek, mikor csavargatta a lábát, így megígértem, hogy nem teszek ilyet és hazamentünk.

A Tisza parti sétánkon készült ez a kép is, a fejpánt premierjén. Jól elvagyunk vele, hol felcsúszik, hol le, Lili nem csekély mennyiségű haja nem állja.  
GSO persze, hogy Didától
A template, amit használtam, Busy Bee - SpringBlooms2
A készlet SweetDigi  Herbal Sense készlete. Ő is sokáig betegeskedett, nyilván ez ihlette a vadiúj készletét is, ami a DMS boltban kapható

Közeledik

Ahogy közeledik Lili születésnapja, úgy jönnek újra elő az emlékek. Mintha minden évben újra és újra átélném, átérezném a szülés előtti heteket, napokat, órákat. De mivel imádtam a pocakomban hordani, imádtam a szülőcsatornában is, gyönyörű, megismételhetetlen emlékeim maradnak mindig is.
Az oldalamon ez csak ez zanzásított sztori, a teljes ITT olvasható el.
És a születéses oldalaknak ezzel még bizonyára nem lesz vége.
GSO by Dida - thanks!
És véééégre, megtanultam, hogy lehet a szöveget általam megadott alakba írni!! Már szinte hónapok óta próbálgatom, szenvedek vele, pedig egy pofonegyszerű leírás a "kezemben" volt, csak rá kellett volna keresni BonFire blogján. Valódi PS biblia az ő blogja!

A készlet, amit használtam EMS Arts - This Day igazi emlékezős készlet a CSD boltjából

Sclerosis multiplex

Marcius 14-20 - a National Multiple Sclerosis Awareness hete.
Összefogott hát
 34 designer
és készítettek egy mega-kitet, a "Movement", aminek bevétele adomány lesz a National MS Society részére.
A mega szó nem is jó kifejezés erre a készletre...megával már dolgoztam, viszont ez.... pl. , mikor töltöttem le, már az is 1 órát vett igénybe.... vagy a méretét, mikor megláttam, nem hittem a szememnek: 2,14Giga
De van is benne anyag: 190 Papír, 419 Elem, 3 betűkészlet,és a gyorsoldalak, amiket mi készítettünk.
De készlet vásárlás nélkül is lehet adományozni Mandy's BikeMS ride oldalán, ahol mindent meg lehet tudni magáról a betegségről is.
A készlet ára 10 $, ami abszolút nem sok érte, csak össze kell hasonlítani a tartalmát egy szimpla kittel, ami 4-5 dolcsi. Ezzel a készlettel meg el van az ember egy ideig....
Ez most egy olyan dolog, amire büszke vagyok, hogy részt vehettem benne!

És az oldalaim, amiből a QP-ket is készítettem

Ezen a képen is ott van Lili, csak a függyöny mögött :P
Az órát én fotóztam a Fizika csodái kiállításon
Az idézet a Johnny Hates Jazz - Turn back the clock számából van.

Lili mondta - a sebességröl

Majdnem el is felejtettem a mai szösszenetét, aminek hatására az én röhögésemtől zengett a főutca....
Mega hosszú sétán voltunk, közben kb. félúton és félhulla fáradtan Lili leesett popsijára a Tisza gátjáról. Szegény utána csak sántikálva tudott haladni, így a hazaút kb. 2x annyi ideig tartott, mint egyébként. Egy kanyaron túl érve megjegyeztem, hogy:
-Már látszik a házunk, 5 perc és otthon vagyunk. -majd elgondolkodva hozzátettem:
-Bár, ha ezzel a tempóval megyünk, lesz az fél óra is.
Erre Lili: -Miért? Templomba is megyünk? /tempó~templom/
DE.....

CSD Mega Collab ~ Some Sushine Indoors > Némi napfény

Annyira várom már, hogy újra mehessünk kirándulni!
Ez a kép még a tavalyi Szarvasi Arborétumban tett látogatásunkkor készült, idén majd a Tiszakürti Arborétum lesz a célállomás. Kíváncsi leszek rá, mert állítólag szebb, mint előbbi, csak nincs olyan jó a reklámja.
GSO from Mary-11 - thanks!
LyndsayRiches WA
A készlet, amiből összepakoltam, a CoolScrapDigital márciusi megacollabja. Az előnézetije nagyon gyenge, mert valójában telis-tele van szebbnél szebb papírokkal, rengeteg virággal és "zöldséggel". Nagyon jó készlet!
ITT megvásárolható, vagy ingyen is megszerezheted, ha egyéb készletekből 8$-ért vásárolsz.
És Christaly 17-én megjelenő FlowersPower készletét használtam hozzá. Viszont 17-én még 2 designeremnek, Miminek és SweetDiginek is jelenik meg készlete, így kicsit szétszórom őket, mint a műtrágyát :P ... a CSD megáját meg promotálni kell....
Ja, és nem tudom, mi van, de Christaly template-jei, WA-jai és hátterei most ingyenesek a CSD shopjában. Szerintem érdemes csemegézni - pláne utóbbi kettőből.

Ingyen készletek

Gyönyörű készleteket adnak most semmiért a Digiscrapbooking-nál.
A képre kattintva a boltba jutsz







Persze ezeken kívül is vannak még freebiek, rá kell szűrni.

Lili mondta -a boldogságról

Fekszik a karjaimban és simizem.
-Most boldog vagy? - kérdem.
-Ühüm....az én szívem hozzánőtt a te szívedhez!

PhotoCowGirl - Somewhere Lucky

A minap beszélgettünk kolléganőmmel. Feltett egy kérdést -Mikor voltál legboldogabb az életben?, amire én azonnal rávágtam a választ, hogy -Hát most.
Aztán elgondolkodtam.....mennyire hiányoznak az átkocsmázott, hangosan-röhögvevinnyogós esték a barátokkal, a nyugodt délelőttök a strandon, a reggeli békés lustulások, még az is, hogy esténként nem alhatok a fal mellett, térdemet a falnak támasztva.
Úgyhogy javítottam....tulajdonképpen mindig az aktuális időben vagyok boldog ..... tehét mindörökké MOST!
Most van helyette óvatos sörözés a számítógép előtt, nehogy másnap fájjon a fejem (mert most már, ha egyik nap szeszkót iszom, másnap fejgörcs...ennyi) és ingerült legyek.
Most van árgus szemekkel figyelés minden apró mozzanatra, szemem, mint a sasé, állandóan les és zoomol.
Most van esténként Lililáb a bordáim közt, vörös hajzuhatag a pofámba csiklandozva és néha hajnalonta édes gyereknevetés, mikor Lili szépet álmodik és kineveti....
Szerencsés....

|Credits|
Ma jelentek meg GingerScraps-nél PhotoCowGirl csomagjai is, kapásból 3
és amit kaptunk hpozzá készlet
Somewhere Lucky by Wyld Web Designs